Zeelucht op voorschrift? Doe mee aan ons onderzoek!

Zeelucht op voorschrift? Doe mee aan ons onderzoek!

SeaBreeze, een interdisciplinair onderzoek naar het effect van de kust op onze mentale en fysieke gezondheid.

Ik wil deelnemen aan het onderzoek

Al eeuwenlang wordt de kust beschouwd als een omgeving die bevorderlijk is voor zowel onze mentale als fysieke gezondheid. We gebruiken mariene producten, zoals zeewater en zeewier, al meer dan duizend jaar als therapeutische middelen voor de behandeling van verschillende aandoeningen. Ook vandaag trekken velen van ons naar de kust om te ontspannen en de dagelijkse stress achter zich te laten. Aan de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) willen we het gevoel dat we ervaren bij een bezoek aan de kust omzetten in meetbare resultaten. Voor dit project werken we samen met de Provincie West-Vlaanderen.

“Wat is het effect van de nabijheid van de kust op onze mentale en fysieke gezondheid?” Om deze intrigerende vraag te beantwoorden, hebben we jouw hulp nodig. In het voorjaar van 2024 staan er twee baanbrekende experimenten op de planning. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste deelnemers die samen met ons de kracht van de kust willen ontdekken.

Doe mee aan ons onderzoek

Voor experiment 1 zoeken we mensen boven de 60 jaar, die bereid zijn drie wandelingen van ongeveer 1 uur te maken in Oostende, op 3 verschillende dagen (vanaf mei).

Voor experiment 2 zijn we op zoek naar volwassenen tussen de 18 en 45 jaar die aan de kust wonen of er een tweede verblijf hebben. We zoeken deelnemers die minimum vier weken aan de kust kunnen verblijven.

Registreer nu!

Wil je de wetenschap vooruithelpen en meebouwen aan een nieuwe kijk op welzijn, eentje waar de natuur een essentieel deel van uitmaakt? Wie weet draag je wel bij aan een revolutionair concept: “kust op voorschrift”! Klik op onderstaande knop om vrijblijvend je contactgegevens op te geven, zodat we je in een latere fase kunnen contacteren met meer details over de experimenten.

Contactpersonen:

Contactpersonen en meer uitleg bij: Julia Kinet , Silke Lambert
Betrokken onderzoekers: Prof. Jana Asselman, dr. Gert Everaert, Prof. Colin Janssen, Julia Kinet , Silke Lambert , Prof. Jan Bourgois, Prof. Greet Cardon.

Naar het contactformulier