De toekomst van de psycholoog

De toekomst van de psycholoog

VOLLEDIG PROGRAMMA: KLIK HIER

Diverse maatschappelijke evoluties bepalen de toekomst van het beroep van psycholoog. We hebben nood aan kennis uit zowel praktijk als onderzoek om de geestelijke gezondheid van burgers, in al hun diversiteit, optimaal te kunnen versterken. Recente wetenschappelijke en toegepaste inzichten kunnen psychologen helpen om een ‘evidence-based’ praktijk vorm te geven. Dit kan onder andere door gebruik te maken van onderbouwde eHealth instrumenten, door te investeren in de therapeutische relatie en door rekening te houden met de specifieke noden van personen die zich aanmelden met een hulpvraag. Ook de maatschappelijke en sociale context waarin psychologen en cliënten zich bevinden speelt een cruciale rol.

Tijdens deze studiedag besteden we aandacht aan nieuwe trends en innovaties op vlak van geestelijke gezondheid en geestelijke gezondheidszorg (GGZ). We bieden boeiende presentaties over het huidige GGZ aanbod, besteden in het bijzonder aandacht aan de mentale gezondheid van jongeren en oudere volwassenen, en staan stil bij het thema van herstelgerichte zorg en psychose. Onderzoekers, psychologen, lokale en internationale experts krijgen het woord. Een niet te missen evenement voor gezondheidsprofessionals, onderzoekers en iedereen met interesse in mentale gezondheid!

Met oa. een volledige sessie over oudere volwassenen (11:30 - 13:00)
• Informatieverwerking en emotieregulatie bij ouderen (Prof. Dr. Rudi De Raedt, UGent)
• Ouderen in therapie: nieuwe trends in de praktijk (Luc Van de Ven, UPC KU Leuven)
• Gezond ouder worden: de rol van lichaamsbeweging voor gezonde hersenen (Prof. Dr. Greet Cardon, UGent)
• Psychische noden en veerkracht bij ouderen (Charlotte Brys, klinisch psycholoog & gerontoloog bij Chartoloog)

Inschrijven: Deelname is gratis (registratie is verplicht).
Tijdstip: vrijdag 7 oktober, 10:00 – 17:00.
Voor wie: Een niet te missen evenement voor gezondheidsprofessionals, onderzoekers en iedereen met interesse in mentale gezondheid.
Locatie: Aula, Volderstraat 9, 9000 Gent.

VOLLEDIG PROGRAMMA: KLIK HIER