Event 16/09: Hou je hersenen in vorm

Event 16/09: Hou je hersenen in vorm

Wat? Een inspirerende avond waar beweging en cognitieve gezondheid centraal staan.
Wanneer? Maandag 16 september '24, 19u30 - 22u
Waar? Bibliotheek De Krook, lokaal De Blauwe vogel (verdieping -1)
Prijs? Standaardprijs: €5

Inschrijven

Bewegen voor een gezond brein

Het Netwerk Dementievriendelijk Gent lanceert de campagne ‘Hou je hersenen in vorm'. We nodigen je dan ook uit voor een inspirerende avond waar beweging en cognitieve gezondheid centraal staan.

Onze eerste spreker, Prof. Greet Cardon, zal dieper ingaan op de voordelen van beweging voor de cognitieve gezondheid. Ze deelt haar bevindingen uit wetenschappelijke studies en praktijkonderzoeken die aantonen hoe fysieke activiteit niet alleen ons lichaam, maar ook onze hersenen ten goede komt. Prof. Cardon bespreekt de synergetische effecten van bewegen gecombineerd met cognitieve uitdagingen en heeft het over wandelen als een ideale vorm van beweging, vooral voor ouderen.

Vervolgens zal Prof. Marie-Anne Vanderhasselt het belang van hersengezondheid bespreken in relatie tot stressregulatie, sociale verbindingen en levensstijl. Je komt te weten hoe verschillende factoren zoals stress, sociale interacties en onze dagelijkse gewoonten invloed hebben op de gezondheid van onze hersenen en daarmee op ons algehele welzijn. Prof. Vanderhasselt belicht de cruciale rol van een gezonde levensstijl in het voorkomen en verminderen van stress, en hoe sociale verbindingen en mentale gezondheid elkaar versterken.

Doe met ons mee en zet samen met ons stappen voor dementie. Laten we gezond leven en bewegen, want elke stap telt!

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Lokaal De blauwe vogel is voor 18.45u bereikbaar via de hoofdingang van de bib. Na 18.45u ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang op de Platteberg. Neem de trap links van de hoofdingang of de lift aan de overkant van het Makebaplein naar beneden. Kom je van kant Sint-Pietersnieuwstraat: sla de Korianderstraat naast Minard in.

Wens je jouw mening te geven over de activiteiten in De Krook? Dat kan met de publieksbevraging via deze link: https://benl.sentobib.eu/844.

Prijs

Standaardprijs: €5
Kansentarief UiTPAS Regio Gent: €1

Campagne

Dit event kadert binnen de 'Hou je hersenen in vorm' campagne van het Netwerk Dementievriendelijk Gent. Binnen diezelfde campagne organiseert GRAY ook een Weetjeswandeling. Alle info daarover vind je hier.

Inschrijven