Event 2/12: Bewegen als medicijn

Event 2/12: Bewegen als medicijn

Wat? Een inspirerende avond waar wordt ingegaan op de kracht van beweging en de uitdaging van het inbouwen van gezonde gewoontes.
Wanneer? Maandag 2 december '24, 19u30 - 22u
Waar? Bibliotheek De Krook, lokaal De Blauwe vogel (verdieping -1)
Prijs? Standaardprijs: €5

Inschrijven

Bewegen als medicijn

Ontdek in deze inspirerende avond de kracht van beweging en de uitdaging van het inbouwen van gezonde gewoontes.

Sanne Stegen, coördinator bij GRAY (Ghent University Research for Aging Young) neemt ons in haar inleiding mee in cijfers over gezondheid en ouder worden. Ze zal niet alleen goochelen met data, maar ook de verschillende perspectieven van generaties op levensstijl, gezondheid en sporten aan bod laten komen.

Na de inleiding neemt Prof. Eline Lievens ons mee in de positieve wereld van de gezondheidseffecten van beweging. Tijdens haar lezing, getiteld 'Bewegen als medicijn?', zal zij uitleggen hoe fysieke activiteit een positieve invloed kan hebben op ouderdomsgerelateerde aandoeningen zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, en zelfs bepaalde vormen van kanker. Prof. Lievens overtuigt ons van de kracht van beweging als een preventief en therapeutisch middel.

Na een korte pauze zal Prof. Greet Cardon, GRAY-promotor, het tweede deel van de avond verzorgen. Haar onderzoeksteam richt zich voornamelijk op beter begrijpen en verbeteren van het beweeg- en zitgedrag van verschillende doelgroepen. Haar onderzoeksgroep heeft een sterke onderzoekslijn uitgebouwd rond gezondheidspromotie bij ouderen. In haar lezing zal zij ingaan op de uitdagingen die veel mensen ervaren bij het opnemen van beweging in hun dagelijks leven. Prof. Cardon zal uitleggen dat het gebrek aan beweging vaak niet te wijten is aan een gebrek aan karakter, maar aan diverse andere factoren. Uit onderzoek blijkt dat we wel meer willen bewegen, maar dat het ons vaak niet lukt. Prof. Cardon zal waardevolle inzichten bieden die kunnen helpen om deze obstakels te overwinnen en daadwerkelijk aan de slag te gaan met meer beweging in het dagelijks leven.

Praktisch

Deze activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook, lokaal De blauwe vogel - verdieping -1.

Lokaal De blauwe vogel is voor 18.45u bereikbaar via de hoofdingang van de bib. Na 18.45u ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang op de Platteberg. Neem de trap links van de hoofdingang of de lift aan de overkant van het Makebaplein naar beneden. Kom je van kant Sint-Pietersnieuwstraat: sla de Korianderstraat naast Minard in.

Prijs

Standaardprijs: €5
Kansentarief UiTPAS Regio Gent: €1

Inschrijven