Help je mee bouwen aan een seniorvriendelijke stad?

Help je mee bouwen aan een seniorvriendelijke stad?

Help je mee bouwen aan een senior-vriendelijke stad?

Het aandeel 65-plussers in Vlaanderen neemt sterk toe, ook in steden. De mening en ervaringen van oudere volwassenen zijn dus van onschatbare waarde om steden te verbeteren. Met dit onderzoek willen we weten hoe 65-plussers zich voelen en verplaatsen in Groot-Gent. Wij zijn op zoek naar 65-plussers die in Groot-Gent wonen en thuis wonen. Senioren die in een woonzorgcentrum wonen, komen niet in aanmerking voor dit onderzoek.

Wat betekent deelname aan dit onderzoek?

Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst die je online kunt invullen: https://vragenlijstouderen.ugent.be
Vul de vragenlijst in

Verkies je liever een vragenlijst op papier? Neem dan contact per e-mail (caroline.beckers@ugent.be) of telefonisch (09 264 96 80). Vergeet niet om je naam en adres te vermelden. Een papieren vragenlijst wordt vervolgens kosteloos bezorgd per post.

Wij zijn voornamelijk geïnteresseerd in hoe je je voelt in jouw leefomgeving en jouw ervaringen met dagdagelijkse verplaatsingen. Jouw perspectief helpt ons beter te begrijpen welke aspecten van de stedelijke omgeving verbeterd kunnen worden om aan de behoeften van 65-plussers te voldoen. Door deel te nemen aan dit onderzoek draag je bij aan een positieve verandering in Gent. Jouw deelname is volledig vrijwillig en vertrouwelijk. Je maakt bovendien kans op één van de tien cadeaubonnen ter waarde van 25 euro van Stad Gent.

Toekomstige plannen

Dit onderzoek kadert in het doctoraatsonderzoek van Caroline Beckers. Caroline is verbonden aan de Vakgroep Geografie (UGent). Deze vragenlijst is een eerste stap om meer inzicht te krijgen in het verplaatsingsgedrag en welzijn van 65-plussers in Gent. Op basis van deze resultaten willen we verdiepend onderzoek doen naar hoe we steden beter kunnen aanpassen aan de noden van senioren. Tot slot willen we gerichte beleidsaanbevelingen opstellen zodat steden niet enkel plaatsen zijn waar iedereen oud kán worden, maar ook plaatsen waar iedereen oud wíl worden.

Meer gedetailleerde info over deze studie

Klik hier voor de uitgebreide informatiebrief.
Gelieve deze informatie goed door te nemen alvorens te starten met de vragenlijst. Bij vragen over dit onderzoek, contacteer de hoofdonderzoek van dit project, Caroline Beckers (caroline.beckers@ugent.be of 09 264 96 80 (maandag-vrijdag, tussen 9u en 16u)).