Lieven De Marez

Lieven De Marez

Expert in nieuwe communicatietechnologieën en media innovatie. De eindgebruiker staat tijdens het hele onderzoeks -en ontwikkelingstraject centraal (user-centric research/design). Met zijn team ‘imec-mict’ volgen ze digitaliserend Vlaanderen op de voet door te onderzoeken what people say, what people do en what people feel.

Bekijk publicaties Neem contact op

Meer info

Lieven De Marez is hoofddocent aan de vakgroep Communicatiewetenschappen, Universiteit Gent, waar hij onderwijs verzorgt rond ‘Media, Technology & Innovation’ & ‘User-centric innovation’.

Op de vakgroep staat hij aan het hoofd van de multidisciplinaire onderzoeksgroep voor Media, Innovatie & Communicatietechnologieën (mict), verbonden aan imec, de toonaangevende R&D en innovatiehub op het gebied van nano-elektronica en digitale technologieën. Binnen imec is Lieven de grondlegger van de digimeter en methodologische innovator binnen het Innovation Services Team van Imec.

Zijn team maakt gebruik van de combinatie van imec's inzichten en de brede methodologische expertise van de sociaal wetenschappelijke onderzoeksmethoden (zelfrapportage, ideation, netwerkanalyse, digitale methoden, prognoses, fysiologische maatregelen, interactie tussen mens en computer, kwaliteit van ervaring, adoptie potentiële beoordeling, bereidheid tot betalen ...) . Daardoor worden Lieven en zijn team algemeen erkend voor het beoordelen van het potentieel en de impact van technologische innovaties in een brede diversiteit van markten.

Ten slotte is Lieven zijn onderzoeksteam betrokken bij het SOLID project en buigen zij zich over het sociale hoofdstuk. Concreet moet SOLID (een softwareplatform) het web ‘hervormen’, door de gebruiker zelf te laten beslissen over welke data hij of zij prijsgeeft. Dit is in samenwerking met niemand minder dan Tim Berners-Lee, de grondlegger van het web.

Kern disciplines
Media innovation
User-centric research
Multi-method research
Technology/media adoption and use
Digibesitas/technostress

Te volgen via Linkedin